1957 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye’nin sanayi ve teknoloji şirketlerinden İskefe Holding, doku mühendisliği ve yapay organ üretim teknolojilerine biyomalzeme geliştiren KWORKS girişimi Zetamatrix’e yatırım yaptı.

İnsan ömrünün uzatılması ve yaşam konforunun artırılması vizyonuyla bünyesindeki 3 Ar-Ge merkezinde çalışmalarına devam eden İskefe Holding yeni yatırımını duyurdu. İskefe Holding, Koç Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Yardımcı Doçenti Savaş Taşoğlu ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Merkezi’nde Yardımcı Doçent görevini sürdüren Emel Sokullu’nun girişimleriyle biyoyazıcılara uygun biyomalzeme üretmek amacıyla kurulan Zetamatrix’e yatırım gerçekleştirdi.

Kaynak : Fastcompany