KWORKS’22 Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programlarına başvuru için son günlere yaklaştık. Hızlandırma ve ön hızlandırma programlarına toplamda 16-18 girişim seçeceğiz. Artan başvuru sayısı ve başvuru kalitesi düşünüldüğünde tercih yaparken tatlı bir zorluk yaşacağız.

Türkiye’de hala girişimlerin projeleri, şirketlerin odak alanları ve müşterilerin ihtiyaçları arasında ciddi örtüşmezlikler var. Ayrıca, değişen Teknoloji Bölgeleri Yasası ile büyük şirketlerin girişimlerle işbirliği kurma ve girişimlere yatırım yapma motivasyonu yükseldi. Bunlardan dolayı tanıtım sürecimizde büyük şirketlerin odak alanlarını da sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Zaman kaybetmeden doğru girişimleri doğru şirketler ile doğru modelde etkileşime sokmamız gerektiğinin farkındayız.

KWORKS direktörü olarak 4. batch’i belirlemeyi dört gözle bekliyorum. Mezun girişimlerimizle etkileşimimizi düşündüğümde aslında sadece hızlandırma programı sunmamış onları öğrenciden, akademisyenden, yazılımcıdan, geliştiriciden, freelancerdan girişimciye dönüştürmüşüz, yatırım almalarını sağlamışız ve hayatlarına değer katmışız. 2022’de Şişli yerleşkemizde sürekli etkileşim içinde ve eşsiz desteklerimizle benzer değişimleri yaşayacağımızdan eminim.

Başvuru ve programlarla ilgili detaylı bilgi için:
kworks.ku.edu.tr/basvuru

Mahmut N. Özdemir