2019 yılında 3 mühendis kurucu ortak Uğur Yekta BaşakDr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından kurulan ve KWORKS’19 Hızlandırma Programı’nda yer alan artlabs, Techmine liderliğinde 700 bin dolarlık tohum yatırım turunu başarıyla tamamladığını duyurdu. KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi hızlandırma programında kuruldu. Yatırım turunda EGİAD Melekleri ve Kültepe Yatırım da devam yatırımı yaptı.

Akademik birikimi güçlü 21 kişilik bir takımdan oluşan artlabs, geçen yıl tamamladığı tohum öncesi yatırımı ile teknolojisini iyileştirerek, yapay zeka ile fiziksel ürünlerin dijital ikizlerini oluşturmayı ölçeklendirmeyi başardı. Girişim, yarattığı dijital varlıkları web, mobil, sanal mağaza, pazar yeri ve metaverse ortamlarına dağıtabilen çok kanallı bir entegrasyon altyapısı geliştirdi.

Lider perakendeci ve pazar yerleri ile çalışmaya başlayan artlabs, 2022’nin ilk çeyreğinde gelirinin yüzde 95’ini Amerika ve İngiltere pazarlarından elde etti. Girişimin paylaştığı verilere göre; artlabs, 3D & AR teknolojisinin yanı sıra özellikle sneaker marketine sunduğu sanal deneme (Virtual Try On) özelliği ile müşterilerinin satışa dönüşüm oranlarını iki haneli yüzdelerde artırdı. Şirketin sunduğu deneyimler, son bir yılda 4 milyon kullanıcı tarafından 40 milyondan fazla görüntülendi.

Aldığı yatırım ile birlikte yenilenen marka kimliğini de duyuran artlabs ekibi, e-ticaret tarafında beklentilerin de ötesindeki deneyimleri Amerika ve Avrupa marketlerinde yaygınlaştırmaya devam edip gelirini katlamayı hedefliyor. Blockchain üzerindeki “utility token”larını piyasaya sürmeye hazırlanan artlabs, önümüzdeki dönemde web3 ve oyun sektörü için 3D içerik üretimini de gündemine aldı. 

Kaynak : webrazzi