KWORKS’19 Hızlandırma Programı mezun girişimlerimizden Missafir, Seri A öncesi yatırım turunda 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1.1 milyon dolar yatırım aldı. Profesyonel ev kiralama sektörünün öncü oyuncusu Missafir’in bu yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim, stratejik yatırımcı olarak yer aldı.

Kasım 2018’de Türkiye’nin ilk profesyonel kısa/orta vadeli ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan yerli girişim Missafir, geçen sene yüzde 1100, son 4 yıl ortalamasında yüzde 1200 büyümüştü.

Seri-A öncesi turda 26 milyon dolar değerleme üzerinden 1.1 milyon dolar yatırım alan Missafir’in bu yatırım turunda Ege Yapı Teknoloji Girişim, stratejik yatırımcı olarak yer aldı.

Missafir, hem Türkiye’de hem de Adriyatik bölgesinde hızlı büyümesine devam edecek. Ege Yapı, bu gayrimenkul ekosistemindeki stratejik iş birliğini artırarak devam ettireceğini açıklarken, aynı zamanda projelerindeki evlerden de Missafir’in portföyüne eklemeyi hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Ege Yapı’nın teknoloji yatırımları şirketinin bu turda Missafir’in yatırımcıları arasına katılması, Türkiye’de PropTech alanının geleceğine dair de önemli bir gelişme oldu. Sermayenin artık geleneksel yatırım modellerini geride bırakıp teknolojiye ve yenilikçi çözümlere yatırım yapmayı tercih etme eğilimini gösteren bu yatırım, hem Missafir’in, hem Ege Yapı’nın, hem de sektörün büyümesinde önemli bir kilometre taşı olacak.

Kaynak : egirisim