Görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile geliştirdiği donanımları zirai ekipmanlara entegre eden ve operasyonel verimliliği artıran ürünler üreten akıllı tarım ürünleri girişimi Bridgesoft, 2. Yatırım turunda Letven Capital Tars Girişim Sermayesi Fonundan 45 milyon TL değerleme üzerinden 8 milyon TL yatırım aldı.

Geçtiğimiz yılın sonunda 12 milyon TL değerleme ile Actonn’dan ilk yatırımını alan Bridgesoft, yeni yatırım turunun ardından ticarileşme adımlarını tamamlayıp Smart SprayeX ürününü pazara sunmayı planlıyor.


Berkay Koçak tarafından 2020 yılının Ekim ayında TÜBİTAK 1512 desteği ile kurulan Bridgesoft, KWORKS’21 Hızlandırma Programı’nda yer aldığı 2021 yılı boyunca yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesi için Ar – Ge çalışmalarını gerçekleştirdi.

Bridgesoft’un akıllı tarım projesi olan yapay zeka destekli zirai ilaçlama makinesinin (Smart SprayeX) PoC’si ve bazı tarım ürünleri için MVP’si tamamlandı Smart SprayeX, tarlada rekolteyi düşüren yabani otların ilaçlanması sırasında yabani otu yapay zeka ile tespit ederek ilacı sadece ota püskürten bir ilaçlama sistemi olarak çalışıyor.

Bu püskürtme yöntemi ile yabani ot ilacından her ilaçlama döneminde yüzde 70 ila yüzde 90 arası tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Kaynak : egirişim